Eerste huis kopen

Je eerste eigen huis kopen. Een spannende tijd die vooral ook veel vragen met zich meebrengt. Welke hypotheek past het beste bij mij? Welke woonlasten kan ik aftrekken van de belasting?

Kansen voor starters

De Homebase - Financieel Advies - adviseur is vakkundig en heeft altijd de meest relevante en actuele kennis van zaken in huis. Blijf daarom niet dromen en ga samen met een adviseur van Homebase - Financieel Advies in gesprek over jouw mogelijkheden. Er is bij het kopen van een eerste huis vaak meer mogelijk dan je denkt!

 Starterslening

Krijg je niet genoeg hypotheek om je eerste woning te kunnen kopen? Denk eens aan een starterslening van de gemeente. Deze lening vult je maximale hypotheek aan. Op deze manier is het kopen van een eerste huis misschien wel mogelijk.

 Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie is een garantieregeling van de overheid. Bij deze regeling heeft de geldverstrekker de garantie dat de hypotheekschuld wordt afgelost. Hierdoor krijg je vaak een lagere rente.

 Ouders & Familie

Ouders en Familieleden kunnen soms helpen bij het kopen van je eerste huis. Zij kunnen bijvoorbeeld garant gaan staan voor een gedeelte van de hypotheek. Of zij kunnen je geld schenken, zonder dat je daarover belasting betaalt. Soms is het zelf mogelijk om geld vrij te maken uit de overwaarde van de woning van je ouders. Op de website van de Belastingdienst kun je hier meer over lezen.

 Koopvarianten starters

Voor starters zijn er ook 'koopvarianten' van woningcorporaties: koopgarant, koopcomfort en Maatschappelijk Verantwoord Eigendom. Hierdoor kun je onder aantrekkelijke voorwaarden eigenaar worden van je huurwoning. Soms voor minder geld.


 Direct eerste huis kopen

Welke vraag je ook hebt, je Homebase - Financieel Advies - adviseur kan in een eerste vrijblijvend gesprek je wensen inventariseren en je helpen bij het kopen van een eerste huis. Je kunt hier direct een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Advies nodig? Referenties

 

 

 

Waar vind u ons...

Over ons

Wij zijn een hypotheek & assurantiekantoor in de omgeving 's-Hertogenbosch, Boxtel, Uden, zeg maar Oost-Brabant. U kunt bij ons terecht voor advies voor elk financieel product. Onze adviseurs bezoeken u thuis op het tijdstip dat het U uitkomt!

Houd contact met ons...