Fiscaal Sparen

Lijfrente Spaarrekening

Wilt u eerder stoppen met werken? Of extra geld hebben voor uw oude dag? Dan is de Lijfrente Spaarrekening iets voor u. Dit is een geblokkeerde spaarrekening met een aantrekkelijke variabele rente. Vanaf deze rekening kunt u uw geld laten storten in een of meer Lijfrente deposito's. Na de opbouwperiode gebruikt u uw gespaarde kapitaal voor lijfrente-uitkeringen.

 Sparen met een aantrekkelijke variabele rente of
 Sparen met een vaste rente op een deposito.
 Profiteren van rente-op-rente.
 Geen kosten over inleg en uitkering.
 Fiscaal sparen.

Spaarrekening

De Lijfrente Spaarrekening is een geblokkeerde spaarrekening met een aantrekkelijke variabele rente of vaste rente. U spaart voor een aanvulling op uw inkomen, zoals uw pensioen. U bepaalt zelf hoelang u wilt sparen. Uiterlijk 5 jaar na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd, moet u het geld dat u heeft gespaard in vaste termijnen laten uitkeren. Dit kan bijvoorbeeld met Lijfrentenieren. Deze uitkeringen zijn belast.

Variabele rente of deposito

Bij de Lijfrente Spaarrekening heeft u de zekerheid van sparen. U krijgt een aantrekkelijke variabele rente. De rente wordt jaarlijks bijgeschreven op uw rekening. U ontvangt dus rente-op-rente. U kunt ook kiezen voor een vaste rente door (een deel van) uw geld vast te zetten op een Lijfrente Deposito. Tijdens de looptijd van het deposito blijft de rente gelijk.

Tussentijdse beëindiging

U betaalt alleen opnamekosten als u bedragen voor een bepaalde tijd hebt vastgezet in een Lijfrente Deposito en u het deposito voor het einde van de afgesproken looptijd wilt beëindigen. Hoeveel u betaalt, hangt af van de periode dat het geld nog vast zou staan. Wilt u daarnaast ook de Lijfrente Spaarrekening beëindigen en gebruikt u het lijfrentespaarsaldo niet voor een ander lijfrenteopbouw- of een lijfrenteuitkeringsproduct? Dan moet u over het opgenomen bedrag ook inkomstenbelasting en mogelijk revisierente betalen. Kijk voor meer informatie in de productvoorwaarden.

Fiscaal sparen

Uw inleg kunt u bij uw aangifte inkomstenbelasting aftrekken. Als particulier kunt u maximaal uw jaarruimte plus de eventuele reserveringsruimte sparen. Op de website van de Belastingdienst staat hoe u uw jaarruimte uitrekent. De reserveringsruimte is de onbenutte jaarruimte over de afgelopen 7 jaar. Pas als u uw geld krijgt uitgekeerd, betaalt u belasting. Omdat veel mensen vanaf hun AOW-gerechtigde leeftijd in een lager belastingtarief vallen, betaalt u mogelijk minder belasting.

Opgebouwd lijfrentekapitaal

Heeft u al lijfrentekapitaal opgebouwd bij een bank of verzekeraar? U kunt dit bedrag overdragen naar uw Lijfrente Spaarrekening. Zo profiteert u meteen van alle voordelen. Informeer bij uw bank of verzekeraar naar de overdrachtswaarde van uw huidige lijfrentekapitaal.

Overlijden

Bij overlijden komt het opgebouwde bedrag toe aan de erfgenamen. Zij moeten dit bedrag omzetten in periodieke uitkeringen. De uitkeringen zijn belast.

De Financiële Bijsluiter

Het risico dat u uw inleg niet terugkrijgt, zoals opgenomen in de Financiële Bijsluiter, is zeer klein. De Financiële Bijsluiter vindt u onder aan de pagina.

Voorwaarden en informatie

Op onze producten en diensten zijn voorwaarden van toepassing. Het is belangrijk dat u deze voorwaarden goed leest. De Productwijzer Lijfrente Spaarrekening vindt u samen met de overige productinformatie aan de onderzijde van deze pagina. Alle documenten kunt u downloaden, opslaan en printen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Lijfrente Spaarrekening? Wij helpen u graag verder. Via ons MAILFORMULIER kunt u ons een bericht sturen, wij nemen dan contact met u op!  U kunt ook gewoon bij ons binnen lopen!

 Productwijzer Lijfrente Spaarrekening

 Productvoorwaarden Lijfrente Spaarrekening

 Financiele Bijsluiten Lijfrente Spaarrekening

  

Waar vind u ons...

Over ons

Wij zijn een hypotheek & assurantiekantoor in de omgeving 's-Hertogenbosch, Boxtel, Uden, zeg maar Oost-Brabant. U kunt bij ons terecht voor advies voor elk financieel product. Onze adviseurs bezoeken u thuis op het tijdstip dat het U uitkomt!

Houd contact met ons...