Fiscaal Sparen

Lijfrentenieren

Heeft u een lijfrentekapitaal opgebouwd als aanvulling op uw pensioen? Of om eerder te stoppen met werken? Met Lijfrentenieren kunt u dit kapitaal eenvoudig en zonder extra kosten omzetten in periodieke uitkeringen. Lijfrentenieren is een geblokkeerde spaarrekening met een aantrekkelijke vaste rentevergoeding. Elke maand ontvangt u een maandelijkse uitkering. De uitkeringen zijn belast.

 Maandelijkse uitkering.
 Vaste rente tijdens de gehele looptijd.
 Vooraf vastgestelde looptijd.
 Geen kosten over de inleg.

Uitkeerrekening

U kunt het lijfrentekapitaal dat u bij een verzekeraar of bank heeft opgebouwd, storten op uw Lijfrentenieren. Dit is een uitkeerrekening. Ook als u meerdere lijfrenterekeningen of -verzekeringen heeft die op verschillende momenten aflopen, kunt u meerdere rekeningen openen.

Zo werkt het

 U vraagt een rekening voor Lijfrentenieren aan bij uw Zelfstandig Adviseur.
 U bepaalt het tijdstip waarop de uitkering begint. Afhankelijk van uw AOW- leeftijd kan uiterlijk tot 5 jaar na het bereiken van uw AOW-gerechtigde leeftijd. Of wanneer u spaartegoed heeft opgebouwd voor 1 januari 2014 kunt u dit laten ingaan uiterlijk in het jaar waarin u 70 jaar wordt. Vraag bij Uw Zelfstandig Adviseur goed na voor welke regeling u in aanmerking komt.
 Uw Zelfstandig Adviseur berekent het maandelijkse bruto bedrag van uw uitkering. Dit hangt af van de looptijd, uw inleg en de rente.
 Uw geld wordt tegen een vaste rente in een deposito geplaatst. Dit deposito gebruikt RegioBank voor de bruto uitkeringen.
 U ontvangt elke maand een uitkering van RegioBank. Dit is een nettobedrag waarop de verplichte loonheffingen zijn ingehouden.
 De hoogte van de bruto uitkeringen is tijdens de looptijd gelijk. U kunt dit tussentijds niet wijzigen.

Tussentijdse beëindiging

Lijfrentenieren is een geblokkeerde rekening. Dit betekent dat uw geld vaststaat en u tussentijds geen geld kunt opnemen. Wilt u Lijfrentenieren beëindigen vóór het einde van de afgesproken looptijd? Dan betaalt u hiervoor kosten. Raadpleeg hiervoor uw Zelfstandig Adviseur.

Overlijden

Als u tijdens de looptijd van Lijfrentenieren overlijdt, dan gaan de resterende uitkeringen over op uw wettelijke erfgenamen. De uitkeringen zijn belast.

De Financiële Bijsluiter

Het risico dat u uw inleg niet terugkrijgt, zoals opgenomen in de Financiële Bijsluiter, is zeer klein. Dit risico kan hoger of lager worden afhankelijk van hoeveel u belegt en hoeveel u spaart en afhankelijk van uw beleggingskeuze.

Voorwaarden en informatie

Op onze producten en diensten zijn voorwaarden van toepassing. Het is belangrijk dat u deze voorwaarden goed leest. Als er een Productwijzer is, vindt u deze – samen met de overige relevante productinformatie - aan de onderzijde van deze pagina. De Productwijzer Lijfrente Spaarrekening vindt u samen met de overige productinformatie aan de onderzijde van deze pagina. Alle documenten kunt u downloaden, opslaan en printen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Lijfrente Spaarrekening? Wij helpen u graag verder. Via ons MAILFORMULIER kunt u ons een bericht sturen, wij nemen dan contact met u op!  U kunt ook gewoon bij ons binnen lopen! 

 Productwijzer Lijfrentenieren

 Productvoorwaarden Lijfrentenieren

 Financiele Bijsluiten Lijfrentenieren

  

Waar vind u ons...

Over ons

Wij zijn een hypotheek & assurantiekantoor in de omgeving 's-Hertogenbosch, Boxtel, Uden, zeg maar Oost-Brabant. U kunt bij ons terecht voor advies voor elk financieel product. Onze adviseurs bezoeken u thuis op het tijdstip dat het U uitkomt!

Houd contact met ons...